Sık Sorulan Sorular

Soru: Hangi bölüm/programlarda hazırlık eğitimi verilmektedir?
Cevap
: Hazırlık eğitimi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Arapça, Farsça, Fransızca ve İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü ile İslami ilimleri Fakültesi öğrencileri için verilmektedir.

Soru: Hangi durumlarda hazırlık sınıfından muaf tutulurum?
Cevap
: a) Kayıt yaptırılan ilgili öğretim yılı başında yapılan Yabancı Dil Yeterlik Sınavında 70  ve üzeri puan alan öğrenciler; b) YÖK tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından, ilgili yönergede belirtilen yeterli puanı alanlar; c) Öğretim dili olarak belirlenen yabancı dilin anadili olarak konuşulduğu bir ülkede, o ülke vatandaşlarının devam ettiği ortaöğretim kurumlarının en az son üç yılında eğitim görüp ortaöğrenimini bu kurumlarda tamamlayanlar ilgili birim yönetim kurulu kararıyla, doğrudan lisans öğrenimlerine başlarlar.

Soru: Hazırlık eğitimi hangi seviyelerde verilmektedir?
Cevap
: Birimimizde, A ve B seviyesi olmak üzere iki farklı seviyede hazırlık eğitim verilmektedir.

Soru: Hazırlık eğitimini hangi seviyede alacağım nasıl belirlenmektedir?
Cevap
: Öğrencilerin hazırlık sınıflarına hangi seviyede başlayacakları, öğretim yılı başında yapılan Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı ile belirlenmektedir.

Soru: Seviyelerde başarı puanı nasıl hesaplanmaktadır?
Cevap
: Hazırlık sınıflarında başarı puanı hesaplanırken her biri %12 ağırlığa sahip dört adet kısa sınav notu ve bir adet performans notu ile %40 ağırlığa sahip Seviye Sonu Sınavının sonuçları dikkate alınır. Toplamda 70 ve üzeri puan alan A seviyesi öğrencileri B seviyesine; yine toplamda 70 ve üzeri puan alan B seviyesi öğrencileri de kayıt yaptırdıkları bölüm/programa geçiş yaparlar.

Soru: Hazırlık sınıfında okuyabileceğim azami süre nedir?
Cevap
: Hazırlık sınıfı öğrencilerinin 2 yıl içerisinde hazırlık eğitimlerini başarı ile tamamlamaları gerekmektedir.

Soru: Verilen süre içerisinde hazırlık sınıfında başarılı olamazsam ne olur?
Cevap
: Verilen süre içerisinde (2 yıl) başarılı olamayan öğrencilerin kayıt yaptırdıkları bölüm/programdan ilişiği kesilir. Bu öğrenciler için ilgili yönetmelik hükümleri uygulanır.